Aluminium is een licht gewicht metaalsoort en één van de meest gerecyclede materialen. Het is 1/3 lichter dan staal en hierdoor een veel gebruikt materiaal. Aluminium is een zilver-wit metaal en heeft bauxiet als grondstof. Bauxiet bestaat uit aluminiumhydroxide en andere metaalsoorten zoals titanium, ijzer of silicium. Aluminium heeft veel verschillende voordelen. Het is onder andere duurzaam, licht van gewicht maar zeer sterk, brandveilig, makkelijk te recyclen, goed bewerkbaar, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Aluminium constructiewerk

Aluminium kent verschillende soorten bewerkingen. Bij PeMa metaalbedrijf doen wij onder andere de volgende bewerkingen: forceren, lijmen zagen, boren/soevereinen, knippen, tappen en zetten. Afhankelijk van het constructiewerk en het project zullen wij de juiste bewerking toepassen.

Heeft u een project of wilt u graag een constructie van aluminium laten bouwen of bewerken? Neem dan voor een offerte en meer informatie over onze werkzaamheden contact met ons op.

Lassen van aluminium door PeMa

Aluminium wordt over het algemeen minder vaak gelast dan RVS en staal. Daarnaast is het lassen van aluminium zeker niet hetzelfde als het lassen van staal of RVS. Er zijn extra aandachtspunten waarop gelet moet worden tijdens het lasproces. Bij het lassen van aluminium moet onder andere rekening gehouden worden met de oxidehuid en de vele verschillende legeringen van het materiaal. Het is belangrijk om professionele apparatuur te gebruiken in combinatie met de juiste vakkundige technieken. Wanneer u door PeMa aluminium laat lassen kunt u uitgaan van professionaliteit, vakkundigheid en hoge kwaliteit.