PeMa Metaalbewerking voert naast constructiewerk en metaalbewerking ook behandelingswerkzaamheden van metaal uit. Wij behandelen ook metalen op locatie. Bij een metaalbehandeling op maat wordt het metaal tijdens de fabricage direct behandeld en bewerkt.

  • Metaal extra beschermd met diverse behandelingen
  • Bescherming tegen roest, kalk, vet en chemische stoffen
  • Voordelige behandeling door bewerking uit eigen beheer

Bent u op zoek naar op maat gemaakt metaal, staal of plaatwerk voor uw bouwproject? Neem dan contact met PeMa Metaalbewerking op:
 
Bel ons: 06 – 511 66 191 Offerte aanvragen
 

Soorten metaalbehandeling

PeMa Metaalbewerking behandelt metaal in samenwerking met haar partners. Onder de metaalbehandelingsmethoden vallen:

  • Poedercoaten
  • Verzinken/galvaniseren
  • Roestvrij staal behandelen
  • Cortenstaal behandelen

Hieronder ziet u een aantal projecten waarbij PeMa Metaalbewerking metaal heeft behandeld in samenwerking met haar partners. Hier bekijkt u meer metaalbehandeling projecten van PeMa Metaal.

Pe Ma Metaalbewerking Zaandam  Pe Ma Metaalbewerking Zaandam   Pe Ma Metaalbewerking Zaandam
 

Metaal poedercoaten

Het poedercoaten van metaal doet PeMa Metaal in samenwerking met Kalfsveld Metaalcoating uit Zaandam. Kalfsveld verzorgt de coating van de metaalwerken van PeMa Metaal. Zij beschikken over een oven waarin metaalwerken tot drie ton worden gecoat.

Poedercoaten is een behandeling waarbij het metaal wordt geverfd met een poedercoatinglaag. Deze coatinglaag blijft plakken aan het metaal waarna het in de oven gaat binden. Als het metaal uit de oven komt is de poedercoat gebonden aan het metaal. In het afkoelingsproces hardt de poedercoat vervolgens uit. Het doel van het behandelen van metaal met poedercoating is om het beter te beschermen. Poedercoating is harder dan gewone verf en beschermt het metaal dan ook beter. Bovendien is poedercoaten niet schadelijk voor het milieu omdat er geen verdamping van stoffen plaatsvindt.
 

Metaal galvaniseren

Galvaniseren of verzinken is een behandeling waarbij het metaal in een bad wordt gezet dat onder stroom staat. De elektriciteit zorgt ervoor dat er een laagje op het metaal ontstaat, dat zorgt voor een betere bescherming. Meer informatie over gegalvaniseerd staal van PeMa Metaalbewerking.
 

Roestvrij staal behandelen

Roestvrij staal is een metaalsoort dat is behandeld met extra metalen. Voorbeelden van de metalen die worden gebruikt om staal roestvrij te maken zijn nikkel en chroom. Bij het behandelen van roestvrij staal wordt altijd een materiaal gebruikt dat zorgt voor een beschermende laag op het metaal. Nikkel en chroom zijn een materiaal dat verandert in een beschermende laag wanneer het in aanraking komt met zuurstof. Roestvrij staal wordt op deze manier behandeld om staal corrosiebestendig te maken. Lees meer over roestvrij staal.
 

Cortenstaal behandelen

Cortenstaal is behandeld om de legering van dit staal te versterken. Tijdens de behandeling worden andere metalen toegevoegd om het staal beter te beschermen tegen invloeden van de natuur. Dit is één van de redenen waarom cortenstaal uitermate geschikt is voor buitentoepassingen. Meer informatie over cortenstaal.