NEN-EN 1090 (CE-normering)

Vanaf juli 2014 geldt voor staalbouwend Nederland een nieuwe norm, de NEN-EN 1090. Pema metaal heeft de procedure succesvol afgerond en is in het bezit van dit certificaat.

Een niet-gecertificeerd bedrijf dat dit soort bouwproducten maakt, pleegt een economisch delict. Maar misschien nog wel gevaarlijker: uw verzekering dekt in dat geval een eventuele schade niet! Het is dus essentieel uw staalconstructie uit te besteden aan een bedrijf dat CE-genormeerd is.
Onze werkwijze was al ingericht volgens de technische eisen van deze norm. Zo zijn onze lassers en lasmethoden reeds geruime tijd gekwalificeerd . Naast deze kwalificaties is er wel het één en ander veranderd met betrekking tot inkoop en
documentatie. Zo wordt het staal ingekocht volgens de geldende normen. Bij binnenkomst wordt gecontroleerd of dit ook daadwerkelijk is geleverd en wordt dit vastgelegd samen met de materiaalcertificaten. Hierbij blijft het staal dan altijd
traceerbaar.
Voor het lastechnische gedeelte werken wij volgens de norm 3834-3. Ook de controle op het laswerk dient vastgelegd te worden. Ons bedrijf doet dit per fase, per project volgens de NEN-EN 5817 en de daarbij opgegeven uitvoeringsklasse.

Kortom, als u kiest voor Pema metaal dan kiest u voor een leverancier die werkt volgens de geldende normen en een transparante organisatie!

Download certificaat