Cortenstaal is ontwikkeld door United States Steel en wordt binnen de metaalsector ook wel verkocht onder de naam COR-TEN (COR-rosion resistance en TEN-sile). De legering van cortenstaal bestaat hoofdzakelijk uit ijzer en toegevoegde metalen: koper, chroom, silicium, nikkel en fosfor. Cortenstaal is zeer weerbestendig en kan goed tegen de buitenlucht. Dit komt door de dichte en stevige roestbruine oxidehuid die het metaal goed beschermd. De sterkte van COR-TEN staal is daarnaast vergelijkbaar met roestvrij staal.

Constructiewerk

Cortenstaal is minder geschikt voor een constructie waarin het materiaal door veel gewicht belast wordt of waarin het materiaal hoofdzakelijk dragend moet zijn, tenzij er gebruik wordt gemaakt van profielen die van de juiste dikte zijn. Door de roestbruine laag wordt dit type staal meestal toegepast in kunstobjecten voor in de buitenlucht, erfscheidingen en tuinmeubelen. De typerende kleur ontstaat pas bij de blootstelling aan de buitenlucht, COR-TEN staal heeft bij de levering van een product een zwarte uitstraling.

Cortenstaal lassen en bewerken

U kunt bij ons terecht voor het lassen van cortenstaal. Wij bewerken metaal voor zowel bedrijfsmatige toepassingen als voor de creatie van maatwerk producten voor particulieren. Vooral in de tuin wordt cortenstaal steeds meer toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van een planten-/bloembak, vuurschaal, schutting of borderrand. Wij kunnen uw beoogde product naar uw specifieke wensen vormgeven. Onze metaalbewerkers hebben veel ervaring met de bewerking van dit type staal en denken graag met u mee. Wij leveren en bewerken metaal uit eigen voorraad, zodat we uw product snel kunnen leveren.

Prijs cortenstaal

Aangezien cortenstaal een legering is, ligt de gemiddelde prijs hoger ten opzichte van gewoon staal. Door de samenstelling van het metaal hoeft het echter niet meer behandeld te worden, waardoor het uiteindelijk niet duurder is dan gewoon stalen plaatwerk. Vraag voor een specifieke prijsindicatie een offerte bij ons op.

Heeft u een project of wilt u graag meer informatie over onze bewerkingen in cortenstaal? Neem dan gerust contact met ons op.