PeMa Metaalbewerking is gespecialiseerd in het knippen en kanten van metaal, waaronder RVS, staal, ijzer en aluminium. Bij PeMa kunt u terecht voor:

  • Plaatwerk op maat
  • Metaal knippen tot 8 mm dik
  • Kanten tot 4mm dik
  • Geschikt voor particulieren en bedrijven
  • Maatwerk op locatie

PeMa Metaalbewerking heeft vele metaalsoorten direct op voorraad, zodat wij u snel het gewenste object kunnen leveren. Wij zijn in staat aluminium, roestvast staal en staalplaat te knippen en te kanten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bel ons: 06 – 511 66 191 Offerte aanvragen

Projecten metaal knippen of kanten

PeMa levert bij elk project maatwerk. De stalen leuning op onderstaande afbeelding hebben we op maat gemaakt. Bij de stapelbare frames is het metaal gekant om de juiste vorm te verkrijgen.

Bekijk meer van onze gerealiseerde projecten.

Metaal kanten

Het kanten van metaal is een methode om metaalplaat te buigen of om een bepaalde hoek te realiseren. In de kantelbak drukken twee matrijzen een ingestelde vorm in het metaal. Er zijn vele factoren van invloed op het resultaten van het kanten, zoals het materiaalsoort, de metaaldikte en de wals richting. Kanten heeft verschillende voordelen ten opzichte van lassen:

  • Besparing arbeidskosten lassen
  • Voor elk type metaalplaat mogelijk
  • Geen nabewerking nodig

Soorten kantbanken

Voor het kanten van metaal hebben we een eigen kantbank beschikbaar. Met onze apparatuur kunnen we metaalplaat met elke mogelijke hoek opleveren. Dit proces is volledig geautomatiseerd. Met onze kantbank kunnen we plaatwerk met een lengte tot maximaal 2,5 meter kanten. Qua dikte kunnen we platen tot 4 millimeter dik bewerken. Als u grotere of dikkere metaalplaten wilt laten kanten is dat geen probleem; onze lokale partners in metaalbewerking realiseren deze bewerkingen voor ons.

Het verschil tussen kanten en zetten

De bewerkingsmethode zetten is vergelijkbaar met het kanten. Bij het kanten wordt een metaalplaat in tegenstelling tot zetten niet vastgezet. Doordat de plaat niet hoeft te worden bevestigd, kunnen de platen sneller worden bewerkt. Met het kanten van metaal is metaalplaat sneller in de juiste vorm gebogen.

Metaal knippen

Door metaal te knippen kan een metaalplaat eenvoudig in twee delen worden gesplitst. Bij deze bewerking wordt gebruikgemaakt van twee schaarmessen. Zowel de snijspleet als de kniphoek hebben invloed op het uiteindelijke resultaat. Het knippen van metaal is bij eenvoudige bewerkingen een goede en snelle oplossing.

 

Plaatwerk op maat laten knippen of kanten

Wilt u een offerte aanvragen of bent u op zoek naar meer informatie over het knippen of kanten van metaal? Neem dan contact op met onze metaalbewerkers via het telefoonnummer 06 – 511 66 191 of mail naar info@pe-ma.nl.